Op adem komen tijdens wandeltochten op het platteland

plattelandZelfs voor stedelingen is het platteland in Nederland nooit ver weg. Wil je even weg uit de stad om een frisse neus te halen als de drukte je te veel wordt? Dan is het heerlijk toeven tijdens wandelingen op het rustgevende boerenland met uitzicht op weilanden, akkers en bossen. Het doet altijd goed om de bedrijvigheid in een boerenbedrijf te zien en je weer te realiseren waar ons voedsel eigenlijk vandaan komt. Je zult zien dat boeren steeds meer investeren in duurzaamheid. In Nederland zijn diverse Boerenlandpaden ontwikkeld. Dit zijn routes waarbij je – met toestemming van de boer – over hun land mag lopen.

Van Groningen tot Limburg

pieterpad

In elke Nederlandse provincie zijn diverse prachtige wandelroutes die door afwisselende landschappen voeren. Misschien wel de beroemdste wandelroute is het Pieterpad, een tocht van 492 kilometer die van het Groningse Pieterburen tot Sint-Pietersberg bij Maastricht loopt. Deze route, waarvan je uiteraard ook steeds een gedeelte kunt wandelen, loopt langs de oostkant van Nederland. Je ontdekt naast Limburg en Groningen, ook Drenthe, Overijssel en Gelderland. Heb je de uitdaging volbracht om het hele Pieterpad uit te lopen? Dan hebben ook provincies als Utrecht, Flevoland en Zeeland de meeste prachtige routes de bieden. In Nederland raak je nooit uitgewandeld!

Voorbereid op weer en wind

Je wandeluitrusting moet je in Nederland aanpassen aan het wisselvallige weer. Qua kleding is het altijd verstandig je aan het drie lagen systeem te houden: thermo-ondergoed, een fleece thermo tussenlaag en een windjack als bescherming tegen regen en wind. Houd je aan dit principe en je bent uitstekend beschermd tegen de elementen.

Geen zware ‘schoeneisen’ voor platteland wandelingen

Aan schoeisel hoef je als wandelaar in Nederland geen buitengewone eisen te stellen omdat de hoogteverschillen gering zijn en de wegen grotendeels verhard. Hieronder een paar handige tips:

Uiteindelijk blijkt maar weer dat niets je hoeft te weerhouden om het prachtige Nederlandse platteland te ontdekken. Een weldoordachte voorbereiding kan er voor zorgen dat je tijdens jouw ontdekking door het Nederlandse platteland onbezorgd kunt genieten!

 

Tags: ,

 

Meer Berichten in Platteland