Ook op het platteland snel en betrouwbaar internet

Op het platteland vinden we diverse ondernemingen. En zoals ieder ander bedrijf hebben ook zij snel en betrouwbaar internet nodig. Tot voor kort was dit niet mogelijk, maar door de aanleg van glasvezelverbindingen moet dit snel verleden tijd zijn.

internetkabels

Stel je voor: je bent ondernemer en wilt een update op je website plaatsen. Helaas moet je lang wachten voor je website geladen is, laat staan voor de update geplaatst is. En ook voor kinderen op school is snel internet een vereiste. Voor steeds meer opdrachten moet je immers onderzoek op het internet doen. De trage verbinding op het platteland was dan ook een bron van veel irritaties. Een groep investeerders, waaronder pensioenfondsen, zorgen er nu voor dat het internet wel snel en betrouwbaar wordt.

Glasvezel

Voor aanbieders als Ziggo en KPN is het aanleggen van glasvezel in deze gebieden niet alleen lastig, maar ook erg duur. Daardoor zitten vele huishoudens en bedrijven nog op goedkopere en trage koper- en coaxverbindingen, wat het gebruik van het internet niet plezierig maakt. De investeringsgroep biedt huishoudens en bedrijven voor tien euro extra per maand wel sneller internet. Zij willen in alle afgelegen gebieden het snelle glasvezelnetwerk aanleggen. Gebruikers kunnen ook kiezen om eenmalig een vast bedrag te betalen voor het snellere netwerk.

 

Tags: , ,

 

Meer Berichten in Platteland