Nooit uitgewandeld op het platteland

Een dagje wandelen op het rustgevende platteland, het klinkt heerlijk. In ons eigen Nederland is dit gelukkig goed mogelijk, er zijn allerlei streken waar je op adem kunt komen tijdens een wandeling.

Zo kun je gaan wandelen over het Pieterpad, een van de meest bekende wandelroutes in Nederland. Het pad loopt van het Groningse Pieterburen tot Sint-Pietersberg in Maastricht, een route van in totaal 492 kilometer. Maar de route wordt voorturend aangepast en is in diverse etappes te bewandelen. Het is dus verstandig om van tevoren te bekijken welke route je precies wil bewandelen en of de route eventueel is gewijzigd.

Andere routes

Natuurlijk zijn er veel meer routes dan alleen het Pieterpad. De meeste wandelingen over het platteland maak je buiten de randstad, maar ook in de randstad zijn tal van mooie routes. De meeste provincies hebben op hun website een selectie van diverse paden, maar ook op Google kun je tal van wandelroutes vinden. In Nederland is een gigantisch aanbod van wandelingen, in groepen en alleen, dus je bent nooit uitgewandeld!

Voorbereiding

Voor het wandelen is het verstandig om je goed voor te bereiden. In Nederland weet je immers nooit wat voor weer het wordt en ook goede schoenen zijn nooit mis. Eerder stelden wij een aantal tips voor je op, zodat jouw wandeldag perfect wordt!

 

Tags: ,

 

Meer Berichten in Platteland