Een dagje leven als boer in Azië

Hoewel de landbouw onder andere in Azië is ontstaan, verschilt deze heel erg van de Europese landbouw. Dit heeft natuurlijk te maken met de klimaatverschillen, waardoor het ene product beter gedijd dan het andere. Zo is de productie van natte rijst erg populair in Azië vanwege de hevige regenval. Maar om diezelfde reden vind je er weinig wijngaarden, terwijl de druiven oorspronkelijk stammen uit het westen van Azië.

Nog meer verschillen

Over de hele wereld worden er ongeveer 1 miljard varkens gehouden. Ruim de helft hiervan bevindt zich in Azië, waar varkensvlees meer gegeten wordt dan andere vleessoorten. Het veelal ruige landschap met veel vulkanen zorgt ervoor dat sommige gebieden onbruikbaar zijn en andere juist extra vruchtbaar. Terwijl de Europese landbouw grotendeels gemoderniseerd is, is dat in Azië lang niet altijd het geval. Het dagelijkse leven van een Aziatische boer is daarom niet echt te vergelijken met een Nederlandse boer.

Een dagje uit het boerenleven in Vietnam

a-Rubber-Tree-forest1

Rubber Tree forrest

Ben je toch wel benieuwd naar het boerenleven in Azië, dan is een Farm trip de perfecte manier om er kennis mee te maken. Je mag een dag meelopen in de prachtige natuur en verkent zo de Vietnamese landbouw met haar kruiden, paddenstoelen en diverse groenten. Ook leer je hoe je een buffel moet verzorgen en ga je zelf een koe melken. Samen met een master-chef stel je een menu samen met ingrediënten uit de biologische boerderij die je op traditionele wijze zal bereiden. In het dorp mag je deelnemen aan het boeiende proces van rijst papier maken. Tot slot mag je een bezoek brengen aan het Rubber Trees forest en zie je hoe de lokale mensen ruwe latex verzamelen. Een trip die je niet snel zult vergeten!

 

Tags: ,

 

Meer Berichten in Platteland